image

Stap voor stap op weg naar jouw thuis

Een nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen, projectontwikkelaar en bouwer van Meesters van Apeldoorn, wat houdt dat precies in? We zetten de verschillende stappen voor je op een rijtje: van de start verkoop tot de oplevering van jouw nieuwe droomhuis.

Stap 1: start verkoop en inschrijfprocedure
Vanaf de start verkoop kun je je digitaal inschrijven voor een woning. Dit kan via jouw persoonlijke online woondossier. Op het inschrijfformulier geef je onder andere de voorkeur aan van jouw favoriete woning. In het kader van de beoordeling van de financiële haalbaarheid is het van belang dat jouw financiële gegevens op het inschrijfformulier volledig zijn ingevuld. Nadat de inschrijftermijn is verlopen, kijken Van Wijnen en de projectmakelaar wie het meest geschikt is voor de woning. De meest geschikte kandidaat krijgt de woning toegewezen.

Stap 2: verkoopgesprek makelaar
Zodra de woning aan jou is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Tijdens dit gesprek neemt de makelaar samen met jou de contract- en verkoopstukken door en kun je een optie nemen op de woning. De optietermijn duurt één week. Wil je toch niet overgaan tot koop? Dan kan je je tijdens de optietermijn zonder gevolgen terugtrekken.

Stap 3: tekenen koop- en aannemingsovereenkomst
Besluit je tot aankoop over te gaan? Dan krijg je van de makelaar een concept-koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Hierin zijn de rechten en plichten van jou als koper, de verkoper en de aannemer geregeld. Deze documenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond, in de aannemingsovereenkomst worden de bouw en de afbouw van de woning geregeld. Je koopt de woning vrij op naam: de verkoper betaalt de bijkomende kosten. Denk hierbij aan de notariskosten en makelaarscourtage. Kosten die je nog zelf moet betalen zijn onder andere: kosten voor de keuken, eventueel meer- en minderwerk en rente over de grond. Wanneer je de koop- en aannemingsovereenkomst goed hebt doorgenomen, kun je deze digitaal tekenen. Vanaf het tekenmoment heb je nog 7 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kun je zonder gevolgen afzien van de koop.

Stap 4: persoonlijke kopersbegeleider
Bij Van Wijnen krijg je een persoonlijke woonconsulent toegewezen die het hele traject van de voorbereiding tot de oplevering begeleidt. De kopersbegeleider nodigt je uit in de showroom van Van Wijnen in Lelystad. Met hem of haar bespreek je je individuele wensen en de mogelijkheden van de woning.

Stap 5: start bouw brief
Zodra de opschortende voorwaarden komen te vervallen, versturen we de start bouw brief. De opschortende voorwaarden kunnen onder andere zijn: onherroepelijke bouwvergunning is verstrekt, planacceptatie SWK is ontvangen en 70 procent van de woningen is verkocht. Zodra je de start bouw brief hebt ontvangen zal de notaris contact met je opnemen voor het tekenen van de akte van levering. Als een financiering plaatsvindt met behulp van een hypotheekgever, teken je ook een hypotheekakte bij de notaris.

Stap 6: start bouw
We kunnen starten met de bouw! Bij de start van de bouw hoort natuurlijk ook een start bouw feest: hiervoor word je uitgenodigd door Van Wijnen. Zodra de bouw is gestart begint ook de betaling van je woning. De bouw en de betaling is in stappen opgedeeld. Als Van Wijnen een stap verder is met de bouw, wordt er een termijn gefactureerd. De kopersbegeleider maakt voor jou een prognoseplanning

Stap 7: kijkmomenten
Wil je een kijkje komen nemen op de bouwplaats? Tijdens het bouwproces kun je enkele keren langskomen. Hiervoor worden speciale kijkmomenten ingepland. Je kunt dan op een veilige manier onder begeleiding de bouwplaats betreden. Naast de kijkmomenten ontvang je een maandelijkse nieuwsbrief met informatie over de voortgang van de bouw en de planning.

Stap 8: oplevering
Het is dan bijna zover: de oplevering van jouw nieuwe huis. Twee weken voor de oplevering en sleuteloverdracht kun je langskomen om het huis te controleren op onvolkomenheden: de zogeheten voorschouw. De definitieve oplevering is een belangrijk juridisch moment, dus neem vooral een bouwkundig specialist mee die het huis controleert in jouw belang. Is alles in orde? Dan maken we alles gereed voor de overdracht en ontvang je de sleutels. Gefeliciteerd, je bent eigenaar van je nieuwbouwwoning, klussen maar!

UITVERKOCHT

Helaas, de vijf herenhuizen zijn allemaal verkocht.
Maar goed nieuws, er zijn nog stadsvilla's beschikbaar in de oude MULO.

Bekijk de stadsvilla's