image

STADSVILLA S.02

Bestuurskamer wordt fijne werkkamer

Deze stadsvilla ligt in de voormalige vleugel van de school aan de Van Huutstraat. De woning telt twee woonlagen en een schilddak bedekt met oranje Tuile de Nord-dakpannen. In het oog springen van buiten de hoge ramen met T-vensters. Destijds ging men ervan uit dat voldoende daglicht een positieve invloed had op het welzijn van de leerlingen. Onnodig te zeggen dat toekomstige bewoners van de stadsvilla’s profiteren van dat uitgangspunt voor het ontwerp. Opvallend aan deze stadsvilla is de erkervormige uitbouw aan de achterzijde. Toentertijd de bestuurskamer van de school, straks een fijne werkkamer.

De voorzijde van deze stadsvilla ligt aan de Van Huutstraat. Hier betreed je de woning via de nieuw te realiseren, statige hoofdentree. De villa bestaat uit twee grote klaslokalen die worden getransformeerd tot een woonkamer en een woonkeuken. Via een royale gang bereik je de oude bestuurskamer. Vanuit deze fijne ruimte kijk je heerlijk de tuin in. Deze sfeervolle kamer heeft diverse gebruiksmogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kantoor, speelkamer of eetkamer. Vanuit de gang realiseren we een nieuwe bordestrap waarmee je de verdieping bereikt.

De eerste verdieping biedt ruimte voor vier ruime (slaap)kamers, waarvan één met een inloopkast, een badkamer en een technische ruimte met plaats voor je wasmachine en droger. Heb je behoefte aan twee badkamers? Maak dan gebruik van de optie waarbij ter plaatse van de huidige inloopkast een extra badkamer kan worden gerealiseerd. In één van de (slaap)kamers wordt een inspectieluik geplaatst waarmee je toegang krijgt tot de kapconstructie. Deze stadsvilla heeft een voortuin en een ruime achtertuin. Vanuit de achtertuin bereik je via een achterpad je eigen berging en je twee eigen parkeerplaatsen.

Terug