image

STADSVILLA S.01

Monumentale entree als visitekaartje

Uniek aan deze stadsvilla aan de Kerklaan is de monumentale entree. Je betreedt de woning via de oorspronkelijke hoofdentree van de school. Deze villa behoudt het oorspronkelijk adres Kerklaan 21. Liefhebbers van authentieke details komen hier volledig aan hun trekken. Wat te denken van een overwelfde portiek en dubbele deuren met een glaspaneel achter siersmeedwerk? Een bovenlicht met gebrandschilderd glas-in-lood. En boven de portiek een tegeltableau met het opschrift Koningin Wilhelmina School. Daarnaast beschikt deze stadsvilla nog een over bijzondere kunst, een brons beeld van Wilhelmina en een klok “Junghans” uit 1902 aangeboden door oud leerlingen. Waar vind je zoiets?

Op de begane grond bevinden zich twee separate grote ruimten, de woonkamer en de woonkeuken welke in verbinding staan met elkaar doormiddel van dubbele deuren. Daarnaast komt er een separate entree aan de zijkant van de villa welke in verbinding staat met het achterpad welke je naar de berging en de twee parkeerplaatsen leidt.

Via de originele trap bereik je de verdieping door middel van een ruime overloop met 4 kamers. De hoofdslaapkamer met eigen badkamer en twee slaapkamers met een tweede badkamer. Daarnaast kan er een werkruimte gemaakt worden in het midden van deze villa met uitzicht op het Wilhelminapark. Via een nieuw te realiseren trap bereik je de overloop van de 2e verdieping. De perfecte plek voor het maken van een pantry of bijvoorbeeld een minibar. Vanuit deze ruimte stap je zo op het dakterras van maar liefst 25 m2. Hier geniet je van de ondergaande zon en een heerlijk uitzicht over Apeldoorn. Beter dan dit wordt het leven niet!

Terug