10-11-2020

Bekijk de eerste schetsen

Meesters van Apeldoorn ligt op een historische plek in hartje centrum van Apeldoorn en biedt straks een grote variatie in verschillende woningtypen. Hier is het sleutelwoord vrijheid. Keuzevrijheid. Door de variatie kun je straks kiezen voor een comfortabele stadsvilla in een rijksmonument, een royale drive-in woning of een ruime stadswoning met mooie tuin. Welke kies jij?
 

Het woonprogramma
Het woonprogramma is inmiddels definitief en omvat 24 koopwoningen:
- 5 luxe stadsvilla’s in de vroegere Koningin Wilhelmina Mulo
- 14 royale drive-in-woningen op de plek van het voormalige Sportfondsenbad
- 5 zeer ruime stadswoningen op het huidige parkeerterrein aan de Van Huutstraat

Hieronder zie je een schets waar deze woningtypes komen. Deze schets wordt nog verder uitgewerkt door een landschapsarchitect om de juiste groene sfeer te vinden tussen de stad en het Oranjepark.

Wij hebben de eerste schetsen van COURAGE architecten onlangs aan de omwonenden gepresenteerd en willen hierbij ook geïnteresseerden in het plan een inkijk geven in de huidige stand van het ontwerp. 
 

Stadsvilla's
De lokalen, gymzaal, andere schoolruimten en de voormalige directeurswoning worden getransformeerd tot vijf royale stadsvilla’s. Dankzij hoge plafonds en hoge ramen ervaar je het luxe loftgevoel. De buitenzijde van het rijksmonument, met onder meer een rijkversierde entree en een glas-in-loodvenster, blijft zoveel mogelijk intact. Zo beleef je het wooncomfort van nu in de sfeer van weleer.