10-12-2021

Bekijk de eerste schetsen

Meesters van Apeldoorn ligt op een historische plek in hartje centrum van Apeldoorn en biedt straks een grote variatie in verschillende woningtypen. Hier is het sleutelwoord vrijheid. Keuzevrijheid. Door de variatie kun je straks kiezen voor een comfortabele stadsvilla in een rijksmonument, een royale drive-in woning of een ruime stadswoning met mooie tuin. Welke kies jij?

Het woonprogramma
Het woonprogramma is inmiddels definitief en omvat 24 koopwoningen:

  • 5 luxe stadsvilla’s in de vroegere Koningin Wilhelmina Mulo
  • 14 royale drive-in-woningen op de plek van het voormalige Sportfondsenbad
  • 5 zeer ruime stadswoningen op het huidige parkeerterrein aan de Van Huutstraat

Hieronder zie je een schets waar deze woningtypes komen. Deze schets wordt nog verder uitgewerkt door een landschapsarchitect om de juiste groene sfeer te vinden tussen de stad en het Oranjepark.

 

Wij hebben de eerste schetsen van COURAGE architecten onlangs aan de omwonenden gepresenteerd en willen hierbij ook geïnteresseerden in het plan een inkijk geven in de huidige stand van het ontwerp. 
 

Stadsvilla's
De lokalen, gymzaal, andere schoolruimten en de voormalige directeurswoning worden getransformeerd tot vijf royale stadsvilla’s. Dankzij hoge plafonds en hoge ramen ervaar je het luxe loftgevoel. De buitenzijde van het rijksmonument, met onder meer een rijkversierde entree en een glas-in-loodvenster, blijft zoveel mogelijk intact. Zo beleef je het wooncomfort van nu in de sfeer van weleer.

 

 


Drive-in-woningen
Achter de school, aan de Van Huutstraat, lag het voormalige Sportfondsenbad. Hier komen straks veertien gloednieuwe gasloze drive-in-woningen. Bewoners parkeren straks hun auto onder hun huis. Zo blijft er rondom veel ruimte voor groen. De woningen hebben een ruim balkon op de eerste verdieping en het is zelfs mogelijk om ook op de derde verdieping een balkon te realiseren. Deel deze verdieping optioneel in als slaapkamer met badkamer en voilà: een fantastische master bedroom is gecreëerd. De woningen worden standaard voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen.

         

Stadswoningen
Op het parkeerterrein naast de drive-inwoningen verrijzen vijf statige stadswoningen. Hier geniet je straks van een kopje koffie in je eigen tuin. Parkeren? Dat doe je voor je woning. Elke woning beschikt straks over twee eigen parkeerplaatsen. 
De indeling van deze woning is net even anders dan de doorsnee stadswoning. Zo is de woonkeuken op de begane grond gesitueerd, en de woonkamer op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping zijn vier ruime slaapkamers, een badkamer en separaat toilet te vinden. Ook deze woningen zijn gasloos en worden voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen.


Planning
Het bestemmingsplan zal in december 2020 ter inzage worden gelegd. Wij verwachten in de zomer van 2021 in verkoop te kunnen gaan met dit bijzonder mooie project.