19-12-2022

Stads wonen in Apeldoorn

Duurzaam wonen in een rijksmonument
De oude Koningin Wilhelminaschool (bouwjaar 1904) op de hoek Kerkstraat - Van Huutstraat wordt omgetoverd tot een 'hier moet ik wonen'-plek! Van binnen zo goed als nieuw, maar zonder afbreuk te doen aan de historische waarden van het gebouw. 

    

De lokalen, gymzaal, andere schoolruimten en de voormalige directeurswoning worden getransformeerd tot vijf royale stadsvilla’s. De stadsvilla's variëren in woonoppervlakte van circa 190 tot en met 265 m². Dankzij hoge plafonds en hoge ramen ervaar je het luxe loftgevoel. De buitenzijde van het rijksmonument, met onder meer een rijkversierde entree en een glas-in-loodvenster, blijft intact. Zo beleef je het wooncomfort van nu in de sfeer van weleer. 

Duurzaam wonen
Bij de transformatie naar 5 stadsvilla's streven wij grote ambities na, ook daar waar het gaat om duurzaamheid. Zo worden de woningen volledig gasloos en krijgen ze een individuele warmtebron, zonnepanelen en vloerverwarming op de begane grond en de verdieping(en). En dat realiseren we zonder in te leveren op de historische kwaliteiten van het rijksmonument.

    

Parkeren
Wonen in het centrum en toch je auto voor de deur! Elke stadsvilla beschikt over twee parkeerplaatsen en een ruime berging. 

Planning
De komende maanden staan in het teken van de verkoopvoorbereiding. Naar verwachting starten wij in maart met de verkoop van de 5 stadsvilla's. In de tussenliggende periode houden wij je op de hoogte van de voortgang en de ontwikkelingen rondom deze bijzondere transformatie. 

Wij kunnen ons voorstellen dat je heel benieuwd bent naar een indicatie van de koopsommen. De koopsommen zijn nog niet definitief vastgesteld maar zullen naar verwachting variëren van € 1.100.000,- tot en met € 1.650.000,-.

Riante stadswoning met tuin
Droom jij van een riante nieuwbouwwoning in hartje centrum met een tuin? Dan is een stadswoning met woonoppervlak van maar liefst 190 vierkante meter misschien iets voor jou! Het leven speelt zich grotendeels af boven het maaiveld: een grote woonkamer met open keuken liggen op de eerste verdieping. Elke stadswoning heeft parkeerruimte voor maar liefst twee auto’s. De begane grond biedt verder ruimte voor een werk- of studeerkamer. Of creëer jij hier liever een grote keuken voor eindeloos culinair genieten? Het kan allemaal. 

Elke woning wordt voorzien van een lucht/waterwarmtepomp en 6 zonnepanelen in combinatie met vloerverwarming. Koop jij voor het eind van het jaar een stadswoning dan leggen wij 7 extra panelen op het dak van jouw woning zodat jij maximaal bespaart op je energierekening! Verkoopprijs vanaf € 785.000,- 

  

Allerlaatste kans op een drive-in-woning
Geen groene vingers, maar wel maximaal woongenot. Er is nog maar één drive-in-woning beschikbaar met een woonoppervlak van 180 vierkante meter, waarvan 24 meter inpandige bergruimte. Met een twee ruime balkons geniet jij heerlijk van de ochtendzon op je terras. Wees er snel bij, want op = op! Verkoopprijs € 612.945,- (inclusief een aantal opties, zie hiervoor de prijslijst op de website).

  

Interesse
Heb jij interesse in een woning in het project Meesters van Apeldoorn? Neem dan contact op met de makelaar.