18-02-2022

Meesters van Apeldoorn - nieuwbouw of Rijksmonument

Op een historisch plekje in hartje Apeldoorn komt Meesters van Apeldoorn. De eerste fase is in verkoop en omvat de nieuwbouw van 14 drive-in-woningen en 5 stadswoningen.
In de volgende fase krijgt de vroegere Koningin Wilhelmina Mulo een tweede leven. Met deze nieuwsbrief infomeren wij je over de huidige stand van zaken van het project Meesters van Apeldoorn.

Nog enkele stadswoningen beschikbaar!
De verkoop van de 19 nieuwbouwwoningen is in volle gang. Inmiddels hebben de eerste enthousiaste kopers hun koopbeslissing genomen en op korte termijn zullen de eerste contracten getekend worden. 
Er zijn op dit moment nog enkele stadswoningen met een woonoppervlakte van maar liefst 190 m² beschikbaar. Heb je interesse maar op dit moment vooral eerst behoefte aan meer informatie over alle 'ins en outs'?
Laat je dan onder het genot van een kopje koffie gerust eens vrijblijvend en uitgebreid informeren door de makelaar.

Stijlvol wonen in een Rijksmonument? 
In december hebben wij je laten weten dat we bezig zijn met het doorlopen van de benodigde procedures met als doel de voormalige MULO op de juiste wijze te kunnen transformeren tot royale stadsvilla's.
Bij deze transformatie streven we optimaal naar het behoud van de karakteristieke kenmerken van dit bijzondere Rijksmonument.

Stadsvilla's
De lokalen, gymzaal, andere schoolruimten en de voormalige directeurswoning worden getransformeerd tot vijf royale stadsvilla’s. Dankzij hoge plafonds en hoge ramen ervaar je het luxe loftgevoel.
De buitenzijde van het rijksmonument, met onder meer een rijkversierde entree en een glas-in-loodvenster, blijft intact. Zo beleef je het wooncomfort van nu in de sfeer van weleer.

Stand van zaken
Op dit moment ligt de aanvraag omgevingsvergunning ter inzage bij de gemeente. Naar verwachting wordt deze medio maart verleend.
Aansluitend volgt nog een beroepstermijn van 6 weken, waarna de omgevingsvergunning in de loop van mei onherroepelijk kan worden.

Verkoopvoorbereiding stadsvilla’s gestart
Op basis van dit positieve vooruitzicht zijn wij achter de schermen inmiddels vol enthousiasme begonnen met de verkoopvoorbereidingen.
Zodra wij zicht hebben op de verwachte start verkoop zullen wij dit via deze nieuwsbrief met je delen.

Ben je geïnteresseerd?  
Heb jij de wens om stijlvol en monumentaal te wonen in de oude school?
Laat het ons weten en meld je via de projectwebsite aan zodat wij je de komende tijd verder kunnen enthousiasmeren met nieuwe informatie.