Header foto nieuws | Meesters van Apeldoorn

Blijf op de hoogte

Op deze pagina plaatsen wij het laatste nieuws. Wil je automatisch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Meesters van Apeldoorn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per e-mail.

Schrijf je in

Nieuwsberichten

Bestemmingsplan ter inzage en voorlopig inrichtingsplan

De binnenstad van Apeldoorn is meer dan alleen winkelgebied, je kan er ook heerlijk wonen! Met Meesters van Apeldoorn wordt een stukje historie opnieuw leven ingeblazen en komt straks een gloednieuwe woonbuurt tot bloei.

Wijziging bestemmingsplan
Vele jaren was het een komen en gaan van mensen in dit gebied. Of het nu was om naar de middelbare school te gaan, of om zwemles te krijgen. Er zullen dan ook heel wat diploma's uitgereikt zijn in dit stukje Apeldoorn. 

Om het woningbouwplan Meesters van Apeldoorn mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Op dit moment ligt het bestemmingsplan ter inzage. Bekijk hier de informatie op de website van de gemeente.

Voorlopig inrichtingsplan
Het voorlopige inrichtingsplan van Meesters van Apeldoorn is bekend. Op het inrichtingsplan, verzorgd door landschapsarchitect Buro Poelmans Reesink, is te zien dat de woningen zijn omgeven door veel groen. Hierdoor ontstaat een mooie overgang van het Oranjepark naar de nieuwe woningen. Het aanwezige groen zorgt voor een rustige en ontspannen woonsfeer. Heerlijk om hier na een lange werkdag of een dag winkelen door de mooie binnenstad van Apeldoorn thuis te komen.

Planning
Zodra het bestemmingsplan definitief is, zullen wij het ontwerp afronden en de voorbereidingen voor de verkoop opstarten. Vanaf dat moment gaan wij meer informatie delen zoals definitieve plattegronden, impressies en natuurlijk de start verkoop datum. 

Bekijk de eerste schetsen

Meesters van Apeldoorn ligt op een historische plek in hartje centrum van Apeldoorn en biedt straks een grote variatie in verschillende woningtypen. Hier is het sleutelwoord vrijheid. Keuzevrijheid. Door de variatie kun je straks kiezen voor een comfortabele stadsvilla in een rijksmonument, een royale drive-in woning of een ruime stadswoning met mooie tuin. Welke kies jij?
 

Het woonprogramma
Het woonprogramma is inmiddels definitief en omvat 24 koopwoningen:
- 5 luxe stadsvilla’s in de vroegere Koningin Wilhelmina Mulo
- 14 royale drive-in-woningen op de plek van het voormalige Sportfondsenbad
- 5 zeer ruime stadswoningen op het huidige parkeerterrein aan de Van Huutstraat

Hieronder zie je een schets waar deze woningtypes komen. Deze schets wordt nog verder uitgewerkt door een landschapsarchitect om de juiste groene sfeer te vinden tussen de stad en het Oranjepark.

Wij hebben de eerste schetsen van COURAGE architecten onlangs aan de omwonenden gepresenteerd en willen hierbij ook geïnteresseerden in het plan een inkijk geven in de huidige stand van het ontwerp. 
 

Stadsvilla's
De lokalen, gymzaal, andere schoolruimten en de voormalige directeurswoning worden getransformeerd tot vijf royale stadsvilla’s. Dankzij hoge plafonds en hoge ramen ervaar je het luxe loftgevoel. De buitenzijde van het rijksmonument, met onder meer een rijkversierde entree en een glas-in-loodvenster, blijft zoveel mogelijk intact. Zo beleef je het wooncomfort van nu in de sfeer van weleer.