start verkoop

Geslaagd wonen op
een historische plek

Woningen in Apeldoorn | Meesters van Apeldoorn

Wil jij op de hoogte
blijven van de
ontwikkelingen?

Schrijf je in

Drieluik van eersteklaswoningen
in Apeldoorn

Al het goede komt in drieën, zo luidt een oud Nederlands gezegde. Dat geldt ook voor project Meesters van Apeldoorn: 24 exclusieve woningen in Apeldoorn op een historische plek in hartje centrum. Allereerst is er de vroegere Koningin Wilhelmina Mulo, vanaf 1904 het domein van welgestelde kinderen in Apeldoorn. Het tegenwoordige rijksmonument aan de statige Kerklaan krijgt een tweede leven in de vorm van luxe stadsvilla’s. Ten tweede het voormalige Sportfondsenbad aan de naastgelegen Van Huutstraat, dat plaatsmaakt voor royale drive-in-woningen. Ten slotte komen er zeer ruime stadswoningen op het huidige parkeerterrein aan de Van Huutstraat. Daarmee is het drieluik Meesters van Apeldoorn compleet.

Oranjepark | Meesters van Apeldoorn

"Het monumentale pand van de voormalige Koningin Wilhelmina Mulo ligt aan het Oranjepark"

Bekijk locatie

Met Meesters van Apeldoorn komt Apeldoornse historie tot leven

In de hoogtijdagen van de Koningin Wilhelmina Mulo (anno 1904) en het Sportfondsenbad (anno 1934) bruiste het aan de Kerklaan en de Van Huutstraat. Met dagelijks een komen en gaan van kinderen, jongeren en volwassenen. In de loop van de decennia behaalde menig jonge Apeldoorner hier zijn middelbareschooldiploma dan wel zwemdiploma. Maar nadat al eerder het schoolgebouw met de bijbehorende directeurswoning zijn oorspronkelijke functie had verloren, sloot in 2015 ook het gemeentezwembad definitief zijn deuren. Wat overbleef was nostalgie. Met Meesters van Apeldoorn wordt een stukje historie opnieuw leven ingeblazen en komt straks een gloednieuwe woonbuurt tot bloei.

Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je in
Centrum | Meesters van Apeldoorn

“Wonen in Apeldoorn op een historische plek in hartje centrum”

Bekijk locatie

Exclusieve koopwoningen in Apeldoorn

Volop keuzevrijheid voor stedelijke genieters

Aan de Kerklaan en de Van Huutstraat is straks ruimte voor exclusief wonen. Op deze historische locatie komen 24 woningen verdeeld over drie deelprojecten, elk met een eigen signatuur. Denk aan klassiekmonumentaal, modern met historische accenten of ingetogen hedendaags.

Stadsvilla’s
De lokalen, gymzaal, andere schoolruimten en de voormalige directeurswoning worden getransformeerd tot vijf royale stadsvilla’s. Dankzij hoge plafonds en hoge ramen ervaar je het luxe loftgevoel. De buitenzijde van het rijksmonument, met onder meer een rijkversierde entree en een glas-in-loodvenster, blijft intact. Zo beleef je het wooncomfort van nu in de sfeer van weleer.

Drive-in-woningen
Achter de school, aan de Van Huutstraat, komen veertien gloednieuwe drive-in woningen op de plek van het voormalige Sportfondsenbad. Bewoners parkeren straks hun auto onder hun huis. Zo blijft er rondom de 'badwoningen' veel ruimte voor groen.

Stadswoningen
Op het parkeerterrein naast de drive-inwoningen verrijzen vijf statige stadswoningen. Hier geniet je straks van een kopje koffie in je eigen tuin. Parkeren? Dat doe je voor je woning. Elke woning beschikt straks over twee eigen parkeerplaatsen.

Luchtfoto | Meesters van Apeldoorn